Print this page

Masroig, terra de vi i de solidaritat. 32.400 euros recaptats.

Rate this item
(0 votes)

La vuitena edició de la Fira del Vi solidari de Masroig suma 32.400 euos més per a la recerca del càncer infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu

La Fira del vi solidari del Masroig va celebrar la seva vuitena edició el passat mes de juny i va tornar a convertir aquest poble del Priorat en un exemple de germanor per assolir un objectiu: recaptar fons per a la recerca del càncer infantil. Enguany aquesta iniciativa, totalment consolidada a la comarca, ha aconseguit 32.400 euros, que se sumen als més de 150.000 que ja han aportat en les set edicions anteriors a l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.  

Més de 1.500 persones van passar pel Masroig per gaudir d'una fira on, a banda d'adquirir el vi solidari d'enguany, van poder fer un vermut musical, divertir-se amb espectacles culturals i inflables per als més petits, participar en un sorteig amb grans premis i atipar-se en el tradicional sopar de germanor i ballar amb el grup Phil Oksera. El concert dels grups On the Road i Segonamà va posar punt final a la jornada,  que no perd il·lusió ni energia amb el pas dels anys i que cada vegada compta amb més col·laboradors. De fet, els cinc cellers del Masroig que impulsen la iniciativa han elaborat 2.600 ampolles de vi solidari, que es van poder adquirir per 10 euros, contribuint així a la recerca del càncer infantil.

Com cada any, les etiquetes són un dels trets distintius de les ampolles d'aquest vi, ja que estan dibuixades per als nens i nenes de diverses escoles del Priorat, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i Reus. En aquesta edició, els il·lustradors i artistes Marga Cruz, Anna Albert, Agustin Comotto i Miguel Gallardo han personalitzat algunes de les etiquetes, que passen a ampliar la col·lecció d'ampolles amb etiquetes d'il·lustradors de renom, que cada any s'exposen durant la fira. 

Una iniciativa que mereix un reconeixement

La iniciativa neix l’any 2011 fruit de la implicació de set cellers del Masroig de la DO Montsant, que decideixen unir part de la seva producció per elaborar una sèrie d’ampolles solidàries, que es posen a la venda dins el marc de la Fira del Vi Solidari. Actualment continuen en el projecte cinc dels set cellers inicials: Orto Vins, Celler el Masroig, Cellers Can Blau, Coca i Fitó i Dit Celler. Els fons recaptats es destinen a avançar cap a teràpies personalitzades per als nens i nenes que pateixen càncer i que no han respost als tractaments estàndard. 

En aquesta vuitena edició, l'Hospital Sant Joan de Déu ha reconegut la tasca i la gran contribució del Vi solidari del Masroig, atorgant-los el Cor daurat. Un petit gest per agrair el gran esforç d'un poble per avançar en el tractament del càncer infantil.  

Read 13512 times Last modified on Tuesday, 10 July 2018 18:52
Login to post comments