ca Catalan en English fr French es Spanish

Núria Feliu, padrina de Masroig Vi Solidari 2019

Rate this item
(0 votes)

Es confirma que després de la visita que ens va fer l'any passat, enguany la Núria Feliu serà padrina de Masroig Vi Solidari 2019.

Va néixer el 21 de setembre de 1941 al barri de Sants, de Barcelona, fet que porta com un honor. Els seus primers passos en el món artístic varen ser com a actriu. Debutà com a cantant el 1965 i ha destacat pels seus discs de cançons populars catalanes, boleros i cuplets. Així mateix ha popularitzat estàndards nord-americans, del country i del jazz, destacant especialment la seva col·laboració amb el pianista Tete Montoliu, portant l'idioma català per primer cop a alguns d'aquests estils musicals. També ha cantat cançons de cinema en català. Un dels seus lletristes ha sigut el poeta, Josep Maria Andreu i Forns, i també ha sigut acompanyada pel pianista català, Lucky Guri.

El 1976 fou guardonada amb el Premi de Cultura Popular concedit pel Ministeri de Cultura pel seu disc Cançons d'Apel·les Mestres, el 1979 amb la Medalla del Cercle català de Madrid, el 1985 amb la Creu de Sant Jordi, el 1990 amb el Premi Sant Jordi de cinematografia concedit per RNE i el Premi SGAE per la seva trajectòria.

El 2015 aparegué el volum "Dies i records d'infantesa", (Ara Llibres), amb edició d'Albert Torras, on la cantatriu santsenca fa un repàs a la seva infantesa al barri de Sants.

Read 13764 times
Login to post comments